Tredje gangen jeg prøver meg på makroner og endelig fikk jeg det til. Det er ikke lett å få de perfekte og jeg anbefaler dere å prøve flere ganger. Øvelse gjør mester.
Oppskriften er hentet fra vg-nett:
Oppskriften er hentet fra vg-nett:
Ingerdienser:
110 g skållede mandler eller mandelmel
170 g melis
100 g eggehvite, ca. 3 stk.
50 g sukker
noen dråper konditorfarge
2 dl vaniljekrem
Eventuelt litt smeltet sjokolade og hakkede pistasjnøtter til pynt
110 g skållede mandler eller mandelmel
170 g melis
100 g eggehvite, ca. 3 stk.
50 g sukker
noen dråper konditorfarge
2 dl vaniljekrem
Eventuelt litt smeltet sjokolade og hakkede pistasjnøtter til pynt
Kjør mandlene til mel i en hurtigmikser, eller bare kjøp ferdig mandelmel. Tilsett melisen og kjør det hele litt til.
Sikt mandelmelisen over i bolle.
Bruk en stålbolle og pisk eggehvitene til de skummer. Tilsett
sukkeret litt etter litt under stadig pisking, pisk videre til stiv
marengs. Vend inn mandelmels og konditorfarge, røren skal bli jevn men
unngå å røre for mye. Man bør vende ca 50 ganger. Det er her man må være veldig nøye for å få best resultat. Er røren for tykk blir de ikke slette, er røren for rennende så flyter de ut. Se denne videoen for bedre forklaring. Denne hjalp meg å knekke koden :)
Bruk en sprøytepose og sprøyt ut små runde kaker (store som
femkroner) på to bakepapirkledde stekeplater. La kakene hvile i 40-50
minutter før de stekes ved 150 grader på nederste rille i ca. 20
minutter. (stekte mine i bare 12 minutter)
Makronene skal ikke få noe særlig farge men undersiden skal
løsne fra bakepapiret når du prøver å løfte på dem.
Avkjøl kakene og løsne dem fra papiret. Sett sammen to og to makroner med en liten skje vaniljekrem imellom.
Pynt med tynne striper smeltet sjokolade og dryss over litt hakkede pistasjnøtter om du vil.
Oppskriften er laget av Lise Finckenhagen.
kult :-)
SvarSlett