Egne prosjekter

Her er et nytt splash-bilde.
 Prosjekt drikk mer :)


Fikk en ide til et motiv som ville passe perfekt til Rosa sløyfe aksjonen.


Et lite prøve-prosjekt for en senere shoot med en proffesjonel danserFor ca et år siden ble jeg kjent med en ganske morsom teknikk og vil gjerne dele den med dere. Begrepet heter Light painting og det går ut på å "male" med lyskilder. Man må stille inn kameraet på lang lukkertid gjerne over et minutt. Veldig viktig at det er nesten helt mørkt og at men selvsagt bruker stativ. Da er det bare å leke i vei med forskjellige lyskilder. Kjempe artig. Her er noen av mine beste forsøk.

12 kommentarer:

 1. fine bilder :D

  SvarSlett
 2. Takk Ann Helen :) Kanskje du vil være model en dag?

  SvarSlett
 3. Engelen er utrolig stilig Lise. :-)

  SvarSlett
 4. Tusen takk Henning. Kjempemorsom teknink som lar en være veldig kreativ :)

  SvarSlett
 5. Sykt kule bilder! Du er en inspirasjon. Vi har også lekt med lyskilder på skolen, og det er kjempegøy. Fikk virkelig lyst til å gjøre det mer nå når jeg såg dine bilder. Skal legge til denne bloggen på bloglovin med en gang! :D

  SvarSlett
 6. Skjønner hvordan du maler med lyset, men skjønner ikke hvordan du får personer med på bildene : p Redigerer du de inn eller hvordan gjør du det ? (: Jeg har veldig lyst yil å prøve! :D

  SvarSlett
 7. Hei Helene. Her er en liten forklaring :)

  På det øverste bildet sitter vi på vaskerommet i stummende mørke. Først lyser jeg på modellen med en lommelykt i et par sekunder, mens han prøver å sitte musestille. Så går jeg frem og tegner med en mini-lommelykt mot kamera. Da kommer ikke noe lys på modellen og det gjør ikke noe om han beveger seg.

  På det andre bildet har jeg brukt svart studio-bakgrunn og en blitz. Denne fyrte jeg av med test-knappen etter vi hadde satt i gang en laaaaaang eksponering. Så tok jeg frem en modifisert høy lysestake som jeg hadde festet en tråd til. På midten slik at minilommelykten som var festet i tråden akkurat rekker ned til gulvet. Så tegner jeg halvsirkler rundt og får til slutt et nesten perfekt bur.

  På siste bildet er vi ute midt på natten i en mørk undergang. Her lyser jeg først på modell og springer så rundt som en ør høne og tegner vinger, lyser litt på veggene, lager en stjerne osv. Veldig gøy!!!

  SvarSlett
 8. utrolig flotte og kreative bilder og teknisk perfekt.
  hilsen dirk

  SvarSlett
 9. Tusen takk for det :) :) :)

  SvarSlett
 10. Utrolig stilig:-) dette må jeg prøve selv en gang. Har sett teknikken før, men ikke på denne måten...

  SvarSlett
 11. Kjempeflott :) men hvilke innstillinger bruker du på det siste bildet?
  Bruker du extern blits?

  Stativ og selvutløser eller?

  SvarSlett
 12. Det er du, ja - med den der blå lysglobe. Husker bildet ditt godt. :)

  SvarSlett