fredag 21. desember 2012

Søte cakepops

Veldig dekorative og sjarmerende små kreasjoner. Oppskrift og fremgangsmåte kommer under bildet.

Du trenger:

1 lys langpannekake, se
oppskrift side 34 eller bruk
Toro lys kakemix
2 pakker Philadelphiaost
2 ss vaniljekesam
1 vaniljestang
2 plater hvit kokesjokolade
melonkuleskje
lollipopsticks
gule mini-nonstop til neser
melkepletter
smilsjokolader
spiselig tusj


Slik gjør du:

Smuldre opp kaken til små smuler. Arbeid inn ost i kakesmulene
med fingertuppene til du har en fast deig som lett kan formes til kuler.
Bruk en melonkuleskje og lag kuler. Legg kulene på et bakebrett,
og avkjøl dem i kjøleskapet i 10–30 minutter eller i fryseren
i 5 minutter.
Smelt hvit kokesjokolade over vannbad på svak varme. Det er viktig
at det ikke kommer vann i sjokoladen. Tilsett litt olje om den er for
tyktflytende.
Dypp pinnen i sjokoladen og stikk den inn i en kule slik at pinnen
«limes» fast. Stikk pinnene til popsene i oasis slik at de står stødig.
Avkjøl dem i ca. 10 minutter slik at sjokoladen stivner.
Ta cakepopsene ut av kjøleskapet. Hell den smeltede sjokolade i
en høy kopp eller et syltetøyglass. Dypp popsene forsiktig i
sjokoladen til de er helt dekkede. Sett på nesene før sjokoladen
stivner helt. Sett popsene i oasis, og sett dem til tørk i kjøleskapet
i ca. 30 minutter.
Lim sammen en melkeplett og en smilsjokolade til hatt, bruk smeltet
sjokolade som «lim». Når sjokoladen har stivnet, limer du hattene på
snømennene på popsene med smeltet sjokolade. Tegn på øyne og
munn med spiselig tusj.

2 kommentarer:

  1. Suuuperfine!!

    Ønsker deg og dine en riktig god jul og ett godt nytt år!

    klem

    Ps. hver gang jeg trykker på en fane på bloggen din så POPPER det opp blinkende reklamer.

    SvarSlett