lørdag 19. mars 2016

Hjemmelaget Troika med appelsinsmak til påskeHjemmelaget Troika med appelsinsmak passer utrolig godt i påsken.

Ingredienser   
300 gr marsipan
200 gr nougat
2 pk appelsingele
5 dl vann
Saften fra en appelsin

350-400 gr mørk sjokolade
40 gr delfiafett

Smelt nougaten over vannbad og la den avkjøles litt. Legg et bakepapir på benken og kjevle ut marsipanen til et rektangel. Pass på at det passer sånn ca til en brownisform (ca 25x35 cm). Da er marsipanen 3-4 milimeter tykk. Skjær til kantene og plasser bakepapiret oppi formen. Når nougaten er litt avkjølt kan den helles over marsipanen og smøres ut i et jevnt lag. Sett formen i kjøleskapet til nougaten har stivnet, ca en halvtime til en time. Lag så geleen. Husk at vi bruker to pakker gele men kun vannmengden til en pakke, altså 5 dl. Ha saften fra en appelsin i for litt ekstra smak. Dette kan sløyfes. La geleen bli kald men ikke stiv før du heller den på toppen av nougaten. Inn i kjøleskapet i minst to timer, gjerne natten over.

Smelt sjokoladen og delfiafettet over vannbad. La dette kjøle seg litt ned. Er den for varm vil geleen smelte. Løft bakepapiret over på et skjærebrett og skjær av 1-2 cm rundt kanten slik at den blir rett og fin. Skjær så opp i firkanter.

Bruk en gaffel og legg på en bit. Bruk en skje og hell over sjokolade til den er helt dekket. La det dryppe av litt. Jeg pleier å hjelpe til litt med en kniv. Legg de så på et brett dekket med bakepapir. Ikke legg de på en asjett for da vil de sette seg fast. Avkjøles i kjøleskap. Disse kan oppbevares i kjøleskap i ukesvis, men de pleier å bli spist opp ganske fort.

Du kan også sette bitene på en rist og helle sjokoladen over, men resultatet blir mye bedre om man tar en og en bit. Det tar litt lengre tid, men det blir mye penere.

God Påske


1 kommentar: