onsdag 20. oktober 2010

Støtt Rosa Sløyfe-aksjonen

Oktober er brystkreftmåned! Rosa sløyfe-aksjonen har som mål å spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft, samt samle inn penger til forskning. Hele 1 av 12 kvinner vil utvikle brystkreft i løpet av livet og denne aksjonen vil hjelpe disse kvinnene til å stå sterkere i sin kamp for livet. 


Dette innlegget rørte meg midt i hjerte og jeg spurte Beate Sørum pent om å få lov til å poste artikkelen på bloggen min. Dere burde ta dere tid til å lese dette.


*Navn i denne posten er anonymisert av hensyn til de det gjelder*
Vi som jobber med fundraising i Kreftforeningen får mange påminnelser gjennom året om hva det er vi faktisk jobber for. Vi får kreftsaken tett og nært inn på livet når vi møter de personlige historiene. I oktober under Rosa sløyfe-aksjonen møter vi mange historier om hvordan kreft rammer enkeltmennesket og deres nære. Da møter vi mange av enkeltskjebnene som gjemmer seg bak statistikkene vi vanligvis forholder oss til. Jeg vil gjerne dele to av historiene som har rørt meg mest i år.
Hver oktober har vi i forbindelse med Rosa sløyfe-aksjonen utstillinger av BH’er for å symbolisere brystkreft-saken. Disse BH’ene sendes inn til oss fra folk rundt om i hele landet, fra kvinner som rydder ut av undertøysskuffen sin og sender oss sine gamle for farging og opphenging. Og av og til kommer det inn noen konvolutter med et helt spesielt innhold og en helt spesiell historie som virkelig får oss til å stoppe opp.
I år var det spesielt to historier som fikk meg til å brenne om mulig enda mer for saken vi jobber for. I en vanlig hvit konvolutt mottok vi en pen, rød blonde-BH. På denne lå en liten gul lapp med en håndskrevet beskjed: “Denne tilhørte min elskede Ida som kreften tok i fra meg for to år siden. Med vennlig hilsen Arne Hansen”. Man kunne nærmest kjenne nærværet av BH’ens siste eier. Når jeg tenker på hva denne BH’en representerer for han som har sendt den til oss – et helt liv veltet om – så skjønner jeg virkelig hva som ligger i det at Rosa sløyfe er en solidaritetsaksjon.
Dagen etter fikk vi en stor konvolutt, full av BH’er. Ved den lå et to-sidig håndskrevet brev fra en ung kvinne tidlig i 30-årene. “Her har dere alle mine BH’er. Jeg trenger dem ikke lenger”. Denne ene setningen fra en kvinne på omtrent min egen alder, traff meg midt i hjertet. Få dager tidligere hadde hun vært nødt til å ta en abort for å ha sjangs til å bli frisk. Hun skulle fjerne det venstre brystet en uke etter at dette brevet ble skrevet.
Disse to historiene symboliserer for meg, mer enn noen annet, hva Rosa sløyfe handler om – å vise støtte til de som er rammet av sykdommen. Så i hele oktober bærer jeg den rosa sløyfen på brystet, til minne om enkeltskjebnene, og til inntekt for forskningen som utgjør forskjellen på liv og død for mange. Til ære for disse to skjebnene som traff meg i år, og for alle andre som dem.
Jeg synes du skal gjøre det samme. Her kan du støtte Kreftforeningen


Har i god rosa-ånd tatt et lite Rosa Sløyfe bilde:

20 kommentarer:

 1. (Sandra) Kjempestilig bilde Lise! Flink som alltid :D

  SvarSlett
 2. Helt enig - sinnsykt kult bilde og helt rå lyssetting. Ikke nok med at du tar utrolig fine bilder, men har helt unike ideer også.

  keep up the good work Lise... : )

  SvarSlett
 3. WOW! Dette bildet er helt utrolig!

  SvarSlett
 4. Tusen takk Ted!!! Det setter jeg pris på :)

  Nina: Så hyggelig at du likte det :)

  SvarSlett
 5. For et utrolig flott bildet. Dette sier virkelig alt!

  SvarSlett
 6. Tusen takk Ida og Charlotte :)

  SvarSlett
 7. Hei Lise:) For et utrolig flott bilde! Tusen takk for at du gjør en innsats for Rosa sløyfe-aksjonen, det setter vi stor pris på!

  Med vennlig hilsen Beate Sørum, som jobber i Kreftforeningen:)

  SvarSlett
 8. Så hyggelig å høre fra dere!!!!

  Bare morsomt å kunne bidra på en litt annerledes måte i tillegg til vanlig pengestøtte. Veldig gøy at du likte bilde :)

  SvarSlett
 9. Du er virkelig helt rå på å ta bilder! Utrolig mye flott :)Har lagt meg til som følger, og gleder meg til se videre hva du kommer opp med!

  SvarSlett
 10. Så koselig Atina!! Dette er en veldig stor lidenskap for meg dette og det betyr mye for meg at folk liker bildene mine :)

  SvarSlett
 11. Utrolig flott kreativt bilde, til en god sak. Du er dyktig.

  SvarSlett
 12. Plasserer meg i rekka av alle gode kommentarene! Eget studio eller låner du plass? mvh anita

  SvarSlett
 13. Hei Anita.

  Jeg har stativ og STORE papirruller som jg setter frem i stua når jeg fotograferer. Har også eget blitzanlegg. Mye å dra frem og tilbake, men det går :)

  SvarSlett
 14. Jeg elsker dette bildet!
  At jeg ikke har oppdaget bloggen din før! Fra nå av følger jeg deg iallefall på bloglovin!

  SvarSlett
 15. Så hyggelig å høre. Nå ble jeg glad :)

  SvarSlett